De grote vakantie komt stilaan dichterbij. Dat betekent twee maanden geen school en dus heel wat tijd om de leukste dingen te doen. Soms zelfs een beetje te veel tijd... en dan slaat de verveling toe.

Om dit te voorkomen hebben wij 5 kamptips voor kinderen jonger dan 12 gebundeld. Al deze kampen worden georganiseerd door Afya, de jeugddienst van de Gezinsbond.

1. Expeditie-Ardennen: een grote portie avontuur (9j-12j)

Hangt je kind graag de aap uit? Dan is dit kamp perfect! Hier staan een heel hoop avontuurlijke activiteiten op het programma: een avonturentocht, een mountainbiketocht, lasergame, klimmen en klauteren, een overnachting in open lucht … Spanning en adrenaline verzekerd!

Meer informatie vind je hier

2. Circus: Haal de acrobaat in jezelf naar boven (7j-14j)

Dames en heren, jongens en meisjes, boeren en boerinnen, het circus gaat beginnen! Tijdens dit circuskamp leren de deelnemers met de artiesten Circus Picolini de kneepjes van het vak. De diabolo, jongleerballen, bordjes en eenwielers hebben aan het eind van de week geen geheimen meer. Afsluiten doen ze in een echte circustent met een show voor alle mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes… kortom, iedereen is welkom!

Dit kamp is zonder overnachting.

3. Kabouter Pret: Voor de eerste keer op kamp (5j-8j)

Is jouw kind nog nooit op kamp geweest? En is een hele week meteen wat veel? Dan hebben wij de ideale oplossing. Onze ‘Kabouter Pret’-kampen zijn telkens 4 dagen vol met leuke spelletjes waar de kinderen op hun eigen tempo kunnen wennen aan het concept van een kamp. Dit wordt gegarandeerd een minikamp met maxipret!

Meer informatie vind je op de site.

4. Kraak de Olympische code (8j-11j)

Is jouw zoon of dochter een echte speurneus die houdt van spanning , olympische opdrachten en raadsels? Dan is het ‘Kraak de olympische code’-kamp de perfecte keuze. Aan de hand van avontuurlijke bosspelen rondom de Kattenberg in Aalter kunnen er tips verzameld worden. Wie weet slagen de deelnemers er dan in om het mysterie, de code en de locatie van de geheimzinnige kist te ontrafelen. Spanning verzekerd!

Voor meer informatie, klik hier.

5. Ponykampen (8j-12j)

Voor de dierenvrienden zijn de ponykampen in Lichtaart zeker een aanrader. We hebben maar liefst drie opties in de aanbieding. Bij ‘Pony & Gym’ en ‘Pony & Dans’. De eerste helft van de dag wordt gevuld met 1 uur ponyrijles en verzorging van de dieren. Liever enkel ponyrijden? Dat kan ook: dat worden twee uur rijles aangevuld met twee uur

De andere helft van de dag gaat op naar gymnastiek of dans. Deze activiteiten worden door de animatoren aangevuld met sport- en spel en superleuke avondactiviteiten.

Nog zomerkampen

Geen kamp gevonden dat bij je kind past of op zoek naar een kamp in een andere periode? Bekijk het volledige aanbod zomerkampen hier. Op zoek naar tips voor kampen voor tieners? Klik hier.

Heb je wel een kamp gevonden dat past, wacht dan niet te lang om te boeken: voor 1 april krijg je nog een vroegboekkorting van 15 euro. En de kampen beginnen ook vol te lopen natuurlijk! Ook leuk is dat je kans maakt om de volledige kampprijs terug te winnen.

Paasvakantie

Er is nog plaats voor drie van onze paaskampen! Als lid van de Gezinsbond ontvang je een lastminute korting van 20 euro! Nog geen lid? Dat kan snel geregeld worden.

AFYA organiseert ook kampen voor jongeren uit kwetsbare groepen. Dat betekent heel veel voor de jongeren, die door materiële ondersteuning niet uit de toon vallen. Dit jaar wordt er samengewerkt met Stapke in de wereld. Lees daarover meer in De Bond van 21 maart.

Je kan deze sociale korting verkrijgen via de website Vakantieparticipatie. Meer informatie vind je onder het luik ‘sociale korting’ op deze pagina.

Hopelijk tot op kamp!

Gepubliceerd op: 14/03/2018, laatste update op: 11/06/2020

Tags: , , , ,