Lieve Elias,

Vorige maand liepen we van pediater naar huisarts en weer terug. We vermoedden dat je een allergie had en we moesten op zoek naar de gepaste voeding.

Je sliep niet goed en wij struikelden ’s morgens bijna over onze eigen wallen. Maar na regen komt zonneschijn en deze maand werd er eentje van feesten en van applaus! En je begint te kruipen!

Meter en peter

Foto: Saar Steverlinck.

Op een mooie zondag met veel zonneschijn namen we de tijd om stil te staan bij jouw geboorte.

Samen met je meters en je peter en de hele familie plantten we een vijgenboom voor jou in onze tuin. De vijgenboom staat symbool voor overvloed en dat wensen we jou natuurlijk toe in je leven.

Wij kozen er heel bewust voor om elk onze beste vriend te vragen om jouw meter en peter te zijn en we waren maar wat blij toen ze instemden!

En alsof dat niet genoeg is, kreeg jij er nog een extra meter bij in de vorm van je oudste nichtje Janne. Ze is er nog geen negen maar ze neemt haar meterplichten heel serieus.

Ze moedigt je aan, ze knuffelt je elke keer plat en ze spat bijna uit elkaar van trots op haar metekindje. En zij niet alleen; want ook peter Bart en meter Rachelle blinken op die mooie zon-dag van begin tot eind.

LEES OOK > Een baby én een kleuter in huis: hallo slaaptekort!

Rijk

We voelen ons heel rijk met onze twee kindjes. De onthaalmoeder zegt ons zo vaak dat onze oudste zo zacht en lief is en dat jij zo’n vrolijk kindje bent. ‘Nooit last mee!’ zegt ze. Ik weet dat dat natuurlijk niet helemaal waar is, maar liefde maakt blind.

Want ook wij vergeten jouw ‘moeilijkheden’ – je oorverdovende gekrijs bijvoorbeeld als je vindt dat je te lang moet wachten op je eten – onmiddellijk wanneer je ons je vrolijke grijns toewerpt.

Als je met je broer samenspeelt en hij laat je toe om ook eens 5 seconden zélf iets vast te houden, dan smelt mijn hart en dan voel ik mij even intens dankbaar en gelukkig.

LEES OOK > Katrijn, mama van 2: ‘We kunnen de bakfiets niet meer missen!’

Kind & Gezin

We mogen deze maand ook weer op controle bij Kind & Gezin. Ik vind dat altijd een fijn moment. De vrijwilligers die je wegen en meten zijn erg vriendelijke dames.

Kasper vindt het fantastisch dat er altijd nieuw speelgoed ligt en ook dit keer is er weer een hele bak vol boeken. En ik ben alweer erg benieuwd naar hoeveel jullie allebei gegroeid zijn.

En of jullie gegroeid zijn! Je doet er zomaar even 5 cm bij en je bent nu zo’n 74 cm lang. Ik bedenk dat ik dus een nieuwe doos kleren van de zolder moet gaan halen. Dat zat er hoe dan ook aan te komen, want je broeken waren al enkele weken wat aan de korte kant.

Maar waar ik bij je broer niet snel genoeg een nieuwe maat kon aantrekken, lijk ik jou zo lang mogelijk in het kleinst mogelijke maatje te willen houden. Je blijft in mijn hoofd toch nog altijd mijn kleine baby.

LEES OOK > Tweedehandskleren voor kinderen: waar kopen en verkopen?

Kruipen

dagboek elias begint te kruipen saar steverlinck
Foto: Saar Steverlinck.

Dan vraagt de dokter ons of je al kunt kruipen. Net wanneer ik begin te vertellen dat het nu echt niet lang meer kan duren, verras je ons door ter plekke het bureau van de arts door te kruipen.

We moeten allemaal erg lachen en je krijgt een groot applaus van iedereen. En sinds dat bezoek ben je vertrokken.

Eerst gaat het nog wat moeizaam, met af en toe een been dat wat in de weg blijft zitten. Maar na twee dagen ben je dubbel zo snel.

Als ik je tien seconden uit het oog verlies, ben je al een andere kamer ingekropen. En jij, jij vindt het helemaal geweldig.

Eindelijk ben je niet meer afhankelijk van anderen om te komen waar je wilt zijn. Je kruipt de speelkamer binnen, recht naar de lade met je speelgoed.

Je schenkt me een grote grijns wanneer het lukt om die open te trekken. En ik, ik moet mijn hart een beetje bij elkaar vegen. Nu ben je echt geen baby meer. (Behalve in mijn hoofd – daar ben je nog maar nét geboren).

Benieuwd naar hoe de eerste maanden van Elias verliepen? Lees hier alle eerdere dagboeken.

Over mama Saar

Saar woont in het bronsgroene eikenhout van Limburg.  Ze is getrouwd met Wout en samen hebben ze twee zoontjes (Kasper en Elias) en een poes (Dorus).

De tijd waarin Saar niet aan het werken of aan het opvoeden is, houdt ze zich bezig met muziek, lezen en schrijven. Dat doet ze bijvoorbeeld op haar eigen plekje op het wereldwijde web, de blog Paardensaartje.

In het echte leven geeft ze les aan de PXL Hogeschool in Hasselt. Met veel passie en liefde voor het vak helpt ze daar kleuterleid(st)ers opleiden.

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Daarom krijg je als jonge ouder gratis ‘Brieven aan Jonge Ouders’, een tijdschrift van de Gezinsbond boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Ook kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief die perfect de leeftijd van je kindje volgt. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 26/10/2018, laatste update op: 09/02/2022

Tags: