Als papa of meemama heb je misschien het gevoel dat je weinig kunt doen terwijl je partner borstvoeding geeft. Loop je er voor spek en bonen bij? Echt niet! Als partner kun je juist bijzonder veel betekenen voor die fantastische borstvoedende mama. Enkele ideetjes:

1) Het allerbelangrijkste: haar onvoorwaardelijk steunen

Omdat zij degene is die het doet, uiteindelijk. Steun van de partner is een belangrijke factor voor borstvoedende mama’s om door te zetten. Borstvoeding is een leerproces, dat bestaat uit proberen, proberen en nog eens proberen.  Steunen gaat natuurlijk het best als je weet waarover het gaat dus…

2) (Mee)lezen over borstvoeding

Een geïnformeerde partner is er twee waard! Samen sta je sterk tegen goedbedoelde maar soms kwetsende of onjuiste opmerkingen. Dat je er samen over kan praten en overleggen, sterkt jullie band.

3) Jullie kindje naar de mama dragen

Borstvoeding geven vraagt de nodige energie. Door de baby te brengen, kan ze haar krachten sparen en het is een mogelijkheid voor jou om zelf dat heerlijke baby’tje nog eens in de armen te hebben.

4) Zorgen voor de baby

Pampers verversen, boertjes laten, rondwandelen en in slaap wiegen: vijf(tien) minuutjes rust voor mama en evenveel minuutjes genieten voor jou.

5)  Doorgeefluik spelen

Water, een boterham, een extra kussen of deken, de afstandsbediening of oplader van de gsm… Altijd nét buiten handbereik.

6) Een flesje afgekolfde melk geven

Als de baby goed aan de borst drinkt kan je na 5 à 6 weken (liever niet vroeger) regelmatig een flesje afgekolfde melk geven om hem of haar te laten wennen aan een flesje.

7) Broertjes en zusjes entertainen

Zodat mama in alle rust borstvoeding kan geven. Al vinden veel kindjes het ook leuk om met open mond naar dit wonderlijke schouwspel te kijken of het na te spelen. Een beetje extra aandacht van mama voor een voeding kan ook helpen.

8) Huishoudelijke taakjes doen

Steriliseren, de vaatwas in- en uitladen, koken, eens vegen of de was plooien: elk klusje minder op mama’s to-do-lijst , is wat tijd meer voor zichzelf (of ja, de baby).

9) Samen (ver)zorgen

Het badje samen geven, de kleertjes aandoen in team… leuk voor mama, papa en baby.

10) Foto’s nemen

Een ‘mamfie’ nemen, is nogal moeilijk!

11) Met een verliefde blik toekijken

Want jullie hebben uiteraard de schattigste baby ter wereld!

 

Volg ons via Facebook en/of Twitter! Schrijf je in op onze nieuwsbrieven! Of word één van ons door hier lid te worden!

Gepubliceerd op: 01/08/2017, laatste update op: 02/07/2020

Tags: , ,