array(8) { ["_panda_cmb2_category_order"]=> array(1) { [0]=> string(2) "20" } ["_panda_cmb2_category_color"]=> array(1) { [0]=> string(7) "#7ebe5c" } ["_panda_cmb2_category_image_id"]=> array(1) { [0]=> string(3) "711" } ["_panda_cmb2_category_image"]=> array(1) { [0]=> string(51) "https://www.goedgezind.be/app/uploads/jong-kind.jpg" } ["_panda_cmb2_category_poweredby_cover_id"]=> array(1) { [0]=> string(4) "8034" } ["_panda_cmb2_category_poweredby_magazine"]=> array(1) { [0]=> string(7) "De Bond" } ["_panda_cmb2_category_poweredby_cover"]=> array(1) { [0]=> string(58) "https://www.goedgezind.be/app/uploads/De-Bond-augustus.jpg" } ["_panda_cmb2_category_poweredby_content"]=> array(1) { [0]=> string(1151) "

De Bond is een tweewekelijkse gezinskrant exclusief voor leden van de Gezinsbond.

Er is zowel leesstof over kinderen, tieners, opvoeding en school als sociale, culturele en milieugerichte informatie. 'De Bond' vertaalt ook de opvattingen van de Gezinsbond naar een breed publiek en geeft achtergrond bij de hete gezinspolitieke hangijzers. Op de regionale bladzijden staan de vele activiteiten van gewesten en afdelingen vermeld.

Leden van de Gezinsbond genieten van allerlei voordelen en kortingen. Ook lid worden? Dat kan! Betaal het lidgeld van 40 euro via overschrijving of online.

" } }

Grootouders zijn al langer de opvang van dienst tijdens de vakantieperiode. Maar actief als de oma's en opa's zijn, blijven ze niet alleen maar gewoon thuis met de kinderen.

Eén op drie kinderen die op reis gingen in de voorbije herfstvakantie, trok met opa en oma op vakantie. Niet enkel op weekend naar een park, maar steeds vaker worden ook verre reizen en actieve vakanties geboekt. Multigenerationeel reizen is in!

Ook bij Gezinssport Vlaanderen worden vakanties specifiek gericht op grootouders en kleinkinderen. Voor de komende zomervakantie worden piraten én bosmensen in de watten gelegd.

Piratenmidweek in Oostende of Koksijde (alle leeftijden)

Kies mee het ruime sop en stap aan boord van ons piratenschip. Piraat Jack zit met de handen in het haar.  De Zeven Zeerovers zijn er vandoor met zijn schatkist! Piraat Jack zoekt helpende handen om zijn kist met gouden munten en diamanten terug te vinden. Stappen jullie mee aan boord?

Tijdens deze actieve vakantie aan zee bieden we jou en je kleinkind(eren) een afwisselend programma van leuke piratenspelletjes en actieve strandsporten, zoals voetbal, honkbal, new games, frisbee, kubb,… en een echte schattenjacht natuurlijk!

De sportactiviteiten worden afgewisseld met ontspanning: een go-carttochtje op de dijk, zandkastelen bouwen of pootje baden in de zee.

Bij slecht weer verhuizen we naar de sporthal of nemen we een duik in het zwembad van het hotel.

Locatie: Vayamundo Ravelingen (Oostende) of Vakantiecentrum Reigersnest (Koksijde)

Prijs per persoon: tussen 240 en 390 euro voor leden van de Gezinsbond. Voor baby’s en peuters betaal je 35 euro. Niet-leden van de gezinsbond betalen 40 euro per persoon extra. Meer informatie vind je hier.

TIP: wacht niet te lang, sommige periodes zijn al volzet!

Een echte aanrader voor alle opa’s en oma’s om op een plezante en actieve manier met de kleinkinderen bezig te zijn tijdens de vakantie.
-Familie Oosterlinck

Beestige bosmidweek in Houffalize (vanaf 8 jaar)

Je (klein)kind is dol op dieren en de natuur of je verkiest zelf de Ardennen boven de kust? Dat kan ook! In Vayamundo Houffalize kan je terecht voor een beestige bosmidweek, waar dieren, sport én spel centraal staan.

Niet ver van het vakantiecentrum ligt de rivier de Ourthe waar bevers een beverburcht aan het bouwen zijn. Ben jij nieuwsgierig naar deze dieren en de andere medebewoners van het bos? Dan is deze beestige bosmidweek zeker iets voor jou.

Op het programma staan o.a.
• de ezels van het hotel voederen en verzorgen
• een beestige bos-quiz
• kajakken op het meer
• leren vuur maken en overleven in het bos (wildcraft).

We plannen enkele pittige wandelingen en gaan op ontdekkingstocht naar de dieren in het bos. Naast al deze beestige activiteiten is er uiteraard ook tijd voor heel wat andere leuke spelen, sporten en ontspanning, zoals parachutespelen, kubb, zwemmen, hockey,…

Locatie: Vayamundo Ol Fosse d’Outh (Houffalize)

Prijs per persoon: 220-445 euro voor leden van de Gezinsbond. Niet-leden betalen 40 euro meer per persoon. Meer informatie over de bosmidweek vind je hier.

Gezinssport Vlaanderen is de sportdienst van de Gezinsbond en organiseert het hele jaar door sportieve activiteiten én vakanties. Een overzicht vind je op de website of in de brochure. Ook wintersportvakanties kunnen hier geboekt worden!
Blijf op de hoogte van leuke vakanties en artikels via de Facebookpagina van de Gezinsbond of Gezinssport Vlaanderen.

Tags: , ,