Vorig jaar maakten we al een aantal afleveringen van onze Gezinsbond podcast rond veerkracht bij kinderen. En nu zijn we terug! Nieuw luistervoer tijdens de donkerste maanden. Luister je mee?

In de reeks ‘Veerkracht bij gezinnen’ belichten we een aantal bouwstenen van veerkracht. We gingen op bezoek bij een aantal gezinnen en stelden hen de vraag: ‘Wat betekent veerkracht voor jou?’. De antwoorden werden mooie, herkenbare, ontroerende verhalen.

Aflevering 1: Inge en Bart

In deze aflevering hebben we het met Inge en Bart over de steun van anderen en hoe je jezelf met die steun sterker voelt staan. We hebben het over de balans tussen zelfzorg en zorgen voor, over verwachtingen bijstellen en geluk vinden in kleine dingen. Inge en Bart vertellen over de weg die zij de afgelopen 28 jaar hebben afgelegd als ouders van twee bijzondere kinderen. En hoe beide kinderen, elk op hun manier hun eigen weg vonden.

Aflevering 2: Annelies

We spraken met Annelies, mama van twee kinderen, over kleine gelukskes, kwetsbaarheid en kinderen leren omgaan met falen. Ze vertelt over de moeilijke en mooie momenten in het mama-zijn en hoe belangrijk zij zelfkennis vindt om veerkrachtiger in het leven te staan.

Aflevering 3: Ingeborg

Voor Ingeborg hangt veerkracht heel erg samen met zelfzorg. Zowel fysiek als mentaal voor jezelf zorgen, zonder daarbij egoïstisch te zijn. Zij vertelt over de moeilijke periode die ze als gezin doorliepen en over het overlijden van haar echtgenoot.

Door het onderwerp van deze aflevering kan je geraakt worden. Zit je met vragen na het beluisteren van dit verhaal, dan kan je terecht bij Tele-onthaal op het nummer 106 of via hun website.

Aflevering 4: Marie en Lars

Met Marie en Lars spreken we over hoe het soms anders loopt dan je verwacht. Ze vertellen openlijk over de postnatale depressie en hoe ze hier samen door zijn gekomen.

De muziek die je hoort komt uit Blauwe dag van Suzan & Freek en van Podington Bear, soundofpicture.com

Aflevering 5: Judith en Ibrahim

Bij een pot thee en koekjes praten we over de balans tussen werk en gezin, de opvang van zieke kinderen, blijven communiceren met elkaar en het belang van een netwerk.

 Nog meer podcasttips voor jonge ouders kan je hier vinden.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 15/12/2022, laatste update op: 15/03/2023