Lieve Jutta,

Dagboek Jutta: over je manier van kruipen en je eerste jurkjesKruipen als een zeehond

Je wordt negen maanden. Negen al! De eerste mijlpaal die je deze maand behaalt, is – tromgeroffel – het dragen van een jurkje. Ja, ook dat is voor mij een mijlpaal. Ik vind baby’s er namelijk zo raar uitzien als ze een jurkje dragen. Maar nu je stilaan wat ouder wordt, haal ik met veel liefde de kleedjes uit de kast.

‘Als een kleine zeehond “flapper” je in het rond’

Als we het dan toch over mijlpalen hebben … Ook jouw nieuwe sluiptechniek is het vermelden waard. Als een kleine zeehond ‘flapper’ je in het rond en toch geraak je waar je wil komen. Ik heb nu al het vermoeden dat je zal kruipen zoals je zus (en ik, destijds): met twee armen die je vooruit trekken en twee beentjes die erachter aan slepen.

Ach, als je er maar komt, toch? Eigenlijk is dat van toepassing op bijna alles in het leven. En ik wéét: je zal er geraken.

LEES OOK > Kruipend kindje: een nieuwe wereld gaat open

Jouw ogen

Je eerste maand in de crèche zit erop. En hoewel jij nog niet helemaal overtuigd bent, weten wij wel dat het helemaal goedkomt. Bovendien wagen ze zich daar aan creatieve dingen waarop ik het minder begrepen heb, zoals: schilderen voor de nieuwjaarsbrief. Jawel, en dat met peuters én baby’s. Chapeau!

De kerstvakantie staat voor de deur en dat vinden we allemaal fijn. Zetten we alvast op onze planning: lekker ‘lang’ uitslapen, wandelingetjes naar de kerststal en véél knuffelen. Toch vind ik het jammer dat je eerste kerst er eentje zal zijn met gezelschapsspelletjes en pakjes openmaken via Zoom en Google Meet.

Oh Jutta, kon je maar eens knuffelen met je grootouders. Of met je peters, die zo zitten te wachten om je eindelijk beter te leren kennen. Wij laten het niet aan ons hartje komen – of doen toch ons best – en maken het thuis extra gezellig. Er zijn elk jaar feestdagen. En misschien zorgt het gemis van deze editie er wel voor dat wij volgend jaar ook eens samen aan het knutselen gaan, mét verf en vuile vingers. Dat belooft!

Intussen genieten we van de kleine dingen en kijken we mee door jouw ogen. En zo zien we dat alles op slag zoveel mooier is.

Liefs,

Mama Annelies

(Geel, december 2020)

Over Annelies

Annelies is leerkracht en mama van Ellie en Jutta. Voor ‘Brieven aan Jonge Ouders’ schrijft ze elke maand een dagboek over Jutta. Die dagboeken kan je hier allemaal terugvinden. Volg Annelies ook via Instagram of via haar blog.

Foto’s: StudioLRN

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Daarom krijg je als jonge ouder gratis ‘Brieven aan Jonge Ouders’, een tijdschrift van de Gezinsbond boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Ook kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief die perfect de leeftijd van je kindje volgt. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 08/09/2021

Tags: