Met twee stevige kleuterzonen loopt het leven van journaliste Rien niet altijd op wieltjes. Al werkt ze daar wel aan. Net als haar vriend, Sven, die momenteel een tweedehands Multivan lowbudget ombouwt tot een camper. Het plan: drie maanden rondtrekken met het hele gezin. Deze zomer test het gezin een paar korte trips uit in eigen land. Laatste bestemming: Hidrodoe.

Dag 4: Hidrodoe in Herentals

Vandaag gaan we naar Hidrodoe, een wereld van water. Eerlijk: ik had er voor deze trip nog nooit van gehoord. Maar de website klinkt veelbelovend: “Hier mag je nu eens echt overal aankomen en alles uitproberen!” Dat overtuigt mij, als moeder van twee geboren ‘wetenschappers’ die niets liever doen dan experimenteren – hoe zou het zijn om mijn water over mijn eten te gieten, of mijn eten in mijn glas water te stoppen én mijn hand er nog bij te proppen?

Op weg naar de wereld van water

Onderweg naar Hidrodoe zit onze oudste al volledig in het thema: waterlanders all the way. “Ik wil niet stappen, ik wil pakken.” Feit: je moet nog even stappen van de parking tot aan het park. Maar de weg loopt langs vele bomen, ook horizontale om je evenwicht op te houden, en voorbij een paar blauwe bollen die vragen om beklommen te worden.

Met een diepe zucht halen alle beentjes de ingang. Er verschijnen al snel fonkels in onze kabouters hun ogen als we richting kassa stappen, want die weg loopt over een rooster waar water onder stroomt. Ze zijn nu al enthousiast. En ze draaien helemaal door als ze de wondere blauwe wereld van water binnenwandelen.

Campertrip met kinderen - dag 4: Hidrodoe

Het leven is hier één groot experiment

We wisten niet hoe ze dit interactieve museum gingen vinden. Maar het blijkt een succes, bij alle twee. Ze weten niet waar eerst kijken, voelen en doen: overal staat wel iets om op te duwen, aan te trekken of mee te experimenteren. De jongste vindt het vooral leuk om knopjes in te drukken, terwijl de oudste ook heel wat informatie opzuigt.

‘Ze weten niet waar eerst kijken, voelen en doen: overal staat wel iets om op te duwen, aan te trekken of mee te experimenteren.’

Van alles wat er binnen is, zijn dit hun favorietjes: balletjes in elkaars goal spuiten met een waterkanon (geen zorgen: het water en de ballen zitten in een afgesloten box), hun hoofd langs onderen in een aquarium met vissen steken (geen zorgen: dat hoofd zit in een afgesloten bubbel), zelf gepompte luchtbellen tegen elkaar laten racen in een buis vol olie en een buis vol water, op eigen kracht golven en waterhozen doen kolken én langs de muur lopen van ijs, stromend water en waterdamp.

Campertrip met kinderen - dag 4: Hidrodoe

Buitengewoon heerlijk!

Dan is er ook nog de watertuin waar onze kinderen zich volledig uitleven – en half uitkleden. Het buitengedeelte is niet om te zwemmen, maar reservekleren en een handdoek zijn geen overbodige luxe. Toch als je kinderen niet houden van natte kleren: er liepen wel wat doorweekte speelkousen in de wandelgangen.

Buiten is de sproeicirkel de absolute topper: een ronde van acht cirkels waarmee je elkaar of anderen in de buurt kan nat spuiten door erop te springen. Onze oudste maakt er een spel van om onoplettende voorbijgangers te bekogelen (sorry als jij daarbij was). Ook de andere buitenattracties zorgen voor een golf van enthousiasme: van de waterpaddenstoel om onder te lopen tot de balletjes die de lucht ingaan op een waterstraal en de watergeweren die je naar het juiste doelwit moet richten. Het ijsje in het Watercafé maakt de dag helemaal af: ook dat mikken ze snel in het juiste doelwit.

Yes yes: deze uitstap is een aanrader. In tegenstelling tot de fastfood in centrum Herentals die we onze vermoeide lijven binnen tanken voor de terugreis naar huis – we moeten écht dringend een ijskast kopen.

Reis je graag mee?

Als lid van de Gezinsbond geniet je van spaarkorting bij aankoop van je tickets online of aan de kassa van Hidrodoe. Ontdek alle voorwaarden op onze website.

Lees alles over dag 1 in Planckendael (Mechelen) en dag 2 en 3 op de camping (tussen Mechelen en Herentals). Volg meer (camper)avonturen van Rien en haar gezin op Instagram of haar blog.

Intussen weten we zeker dat het camperavontuur verder gaat. Rien en haar gezin trekken, net als de ooievaars, richting zuiden van 1 oktober tot 1 januari. Spannend – ook letterlijk, als je weet hoe klein dat omgebouwde busje eigenlijk is #erisookeententmee. To be continued!

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 12/09/2022, laatste update op: 27/09/2022

Tags: