Met twee stevige kleuterzonen loopt het leven van journaliste Rien niet altijd op wieltjes. Al werkt ze daar wel aan. Net als haar vriend, Sven, die momenteel een tweedehands Multivan lowbudget ombouwt tot een camper. Het plan: drie maanden rondtrekken met het hele gezin, van oktober tot januari. Richting zuiden, al is de bestemming ondergeschikt aan het avontuur. Het doel: weinig doel hebben. Gewoon zijn, met elkaar en in de buitenlucht. Deze zomer test het gezin een paar korte trips uit in eigen land. Zo weten ze snel wat ze nog nodig hebben, en of het wel zo’n goed idee is om te vertrekken – spoiler alert: ja! Hun eerste bestemming: Brugge.

Dag 1: Boudewijn Seapark in Brugge

Er wordt een extreem warme dag voorspeld. Dus staan wij om 10 uur al kinderen in te smeren aan de ingang, om de eerste attracties mee te pikken in aangename temperaturen. Hun ogen worden groter bij elke stap in het park, net als hun enthousiaste huppels. Misschien zitten die gekke spiegels naast de indoorspeeltuin daar voor iets tussen. Het enige waar wij aan konden denken, was of die indoorspeeltuin airco zou hebben.

Campertrip met kinderen: drie dagen regio Brugge - dag 1: Boudewijn Seapark

Beter dan de kermis

Onze kinderen springen als stuiterballen van de ene naar de andere attractie. Van galopperende paardjes en opstijgende vliegtuigjes tot opgepompte botsauto’s en wagentjes die toeren op automatische piloot. ‘Nog een keer, nog een keer!’ Dit park is voor hen één grote kermis, waar ze eindeloos op de attracties mogen zitten.

‘Dit park is voor de kinderen één grote kermis, waar ze eindeloos op de attracties mogen zitten.’

De snellere dingen, zoals de orka roetsjbaan en de waterglijbaan met rubberbootje, worden ook getest. En nét iets minder goedgekeurd door onze twee ruwe bolsters. ‘Ik vond het spannend en leuk, maar ga er toch niet meer in’, zegt de oudste. De jongste schudt ook van nee. Gelukkig zijn er meer dan genoeg attracties waar ze wel hun klein hartje kunnen ophalen.

LEES OOK > Zo bescherm je je kindje het best tegen de zon

Waterfun: zelf spetteren en bespetterd worden

De zon schittert boven onze zweethoofden – want twee kinderen en één buggy betekent regelmatig wat kilo’s dragen. Dus zoeken we verkoeling in het waterpark.

Campertrip met kinderen: drie dagen regio Brugge - dag 1: Boudewijn Seapark

Een tip: breng je eigen zwemkleren ook mee, zodat je mee in het water kan – al is het zelfs bij deze temperatuur wat koud in het begin. Dit waterpark telt heel wat liters water, spelende kinderen en onweerstaanbare glijbanen. Wat betekent dat je niet echt op je gemak aan de kant kan zitten kijken naar jouw ik-zie-geen-gevaar-kleuter, of ik kan dat toch niet. Zeker niet als je, zoals ons, hun bandjes vergeten bent. Nog een tip: breng die ook mee.

Waterplezier is hier verzekerd in Boudewijn Seapark: van zelf spetteren tot bespetterd worden in de dolfijnen- of zeeleeuwenvoorstelling. Ik kwam als kind ook ooit kijken naar zo’n voorstelling. Toen ik uit het dolfinarium stapte, wist ik het: ik word ‘dolfijnentemmer’ – zo noemde ik het, geen idee of dat zelfs een beroep is.

Nu, al die jaren later, voel ik de magie opnieuw: ik krijg kippenvel op mijn armen bij die sierlijke dolfijnentuimels en ‘spetters’ in mijn ooghoeken bij die fonkelende kinderblikken. We genieten met open ogen en mond. Ook later, in de zeeleeuwenvoorstelling, waar onze mond eerder openvalt van het lachen.

We duiken onze tent in

Campertrip met kinderen: drie dagen regio Brugge - dag 1: Boudewijn Seapark

Een leuke dag vol (soms iets te) warme herinneringen – we vergaten zelfs nog de airco te checken in de indoorspeeltuin. Nu rijden we naar een camping in de buurt, waar we – voorlopig nog – in een tent slapen. Ons busje is nog niet genoeg uitgerust om in uit te rusten. Binnenkort misschien wel, want de matras en gordijntjes zijn besteld door mijn vriend aka de ombouw- en researchmaster. To be continued.

Reis je graag mee?

Als lid van de Gezinsbond geniet je van spaarkorting bij aankoop van je tickets aan de kassa van Boudewijn Seapark. Ontdek alle voorwaarden op onze website.

De campertrip gaat verder! Lees hier alles over dag 2 in subtropisch zwembad LAGO Olympia en dag 3 in familiepark De Sierk. Volg meer (camper)avonturen van Rien en haar gezin op deze verzamelpagina of haar blog.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 02/08/2022, laatste update op: 09/08/2022

Tags: