Met twee stevige kleuterzonen loopt het leven van journaliste Rien niet altijd op wieltjes. Al werkt ze daar wel aan. Net als haar vriend, Sven, die momenteel een tweedehands Multivan lowbudget ombouwt tot een camper. Het plan: drie maanden rondtrekken met het hele gezin. Deze zomer test het gezin een paar korte trips uit in eigen land. Tussen twee bestemmingen in houden ze het kalm op de camping. En die traagheid, daar blijken ze wel van te houden.

Dag 2 en 3: kalm aan op de camping

We blijven twee dagen op dezelfde camping. Dat betekent: iets meer tijd en comfort, want de tent kan blijven staan en de kindjes kunnen (auto)vrij spelen in de buurt. We genieten optimaal van de campingfaciliteiten. Die zijn wat verouderd, net als het volk op de camping. Dat is goed nieuws, want we hebben bijna alle speelplek voor ons alleen. Al amuseren Mon en Sus zich even goed tussen de kiezels naast ons privégraspleintje, waar ze van ‘schatsteenzoektocht’ doen − en ik dus ook.

Campertrip met kinderen - dag 2 en 3: kalm aan op de camping

Must have: ijskast

We wilden meer buiten zijn, dus voegen we hier de daad bij het woord. Onze tent en auto zijn te klein − en momenteel ook te warm − om in te zitten. Dus installeren we ons buitensalon op de grasmat: van uitklapbare stoeltjes en tafeltjes tot dito schaduwtentje en parasol. Wat heeft een mens meer nodig?

Juist: een ijskast. Dat zou handig zijn met dit warme weer. Nu moeten we elke keer naar de winkel voor doordachte inkopen. Lees: eten dat in één keer opraakt, niet smelt of niet koud moet blijven − niet simpel met hangry kids. Verder op de ‘nog nodig’-lijst: muggengaas en campergordijnen, al hebben onze geïmproviseerde handdoekgordijntjes in pastelkleuren ook wel iets.

Nice to have: privéstrand

De kinderen crossen rond met hun loopfiets, maken torens van steentjes en leven zich uit in het lokale meertje met privéstrand. Sven en ik kunnen zelfs op een handdoek liggen, terwijl de kindjes worden opgeslorpt door hun waterplezier. Ze dobberen met hun bandjes, zoeken lege slakkenhuisjes op de bodem, redden wespen van een verdrinkingsdood en spotten kikkers die zich springend uit de voeten maken. Wat heeft een mens meer nodig?

Campertrip met kinderen - dag 2 en 3: kalm aan op de camping

Juist: een springkasteel. Want als het water gaat vervelen, willen we liefst ander entertainment om nog éven langer op die handdoek te blijven liggen. Guess what: dat is er ook. Onze kinderen dollen en koprollen, redden insecten van een verplettingsdood en springen zelf als kikkers in het rond. Het leven kan zo makkelijk zijn, tot er een nieuwe huilbui om de hoek loert. Maar ook dat overspoelt ons minder dan thuis in de ratrace.

Love to have: traagheid

Wat hebben we geleerd van twee dagen camping? Eén: als je kan vertragen, kan je meer verdragen − je weet dat thuis ook, maar dat is zo moeilijk als er een berg was én een berg mails én een berg to-dos in je nek hijgen.

Twee: douchen met een timer van zes minuten en een kind of twee, is niet zo’n goed idee − zeker als het jongste kind aan den hoofde ondervindt dat springen op een natte ondergrond gevaarlijk kan zijn.

Drie: campinggras maakt sociaal, random babbeltjes zijn hier heel normaal − ook al gaan ze over burenruzies tussen kampeerders mét en zonder blaffende keffers.

‘Wat hebben we geleerd van twee dagen camping? Als je kan vertragen, kan je meer verdragen.’

Na dag drie rijden we door naar de volgende camping, in de buurt van Herentals: want daar gaan we morgen naar Hidrodoe, een wereld van water. De kinderen vallen onderweg in slaap in de auto, wat betekent dat ze de nieuwe campingbuurt tot ‘s avonds laat onveilig kunnen maken. Dat doen ze ook: van de trampoline en het waterpark tot de geitjes en de kippen en de tentburen met hun drie kinderen. Elke camping is opnieuw ontdekken. Dat vinden ze heerlijk − en ik dus ook.

Reis je graag mee?

Lees alles over dag 1 in ZOO Planckendael (Mechelen) en dag 4 in Hidrodoe (Herentals). Volg meer (camper)avonturen van Rien en haar gezin op deze verzamelpagina of haar blog.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 12/09/2022, laatste update op: 27/09/2022

Tags: