Met twee stevige kleuterzonen loopt het leven van journaliste Rien niet altijd op wieltjes. Al werkt ze daar wel aan. Net als haar vriend, Sven, die momenteel een tweedehands Multivan lowbudget ombouwt tot een camper. Het plan: drie maanden rondtrekken met het hele gezin. Deze zomer test het gezin een paar korte trips uit in eigen land. Volgende bestemming: De Haan!

Na een dagje in Boudewijn Seapark (met spetterende attracties en dierenvoorstellingen) en een half dagje in LAGO Brugge (met spetterende wildwater- en glijbanen) reden we gisterenavond nog door van Brugge naar De Haan, om onze tent daar op te slaan. De ochtendzon kraait ons alweer vroeg uit de veren. Gelukkig met mildere temperaturen dan de vorige hittegolfdagen, wat ons zelf ook wat milder stemt.

Dag 3: De Sierk in De Haan

Ondanks de relatief slapeloze nacht, weet ik weer waarom ik kamperen zo leuk vind. Je leeft veel meer buiten en in het moment. Dat geeft ruimte en energie. Terwijl ik op een kampeerstoeltje zit onder een openstaand kofferdeksel – want het regent en we hebben nog geen luifel – doen onze zonen van nature play. De jongste bestudeert pissebedden en lieveheersbeestjes, de oudste maakt figuurtjes van dennenappels en blaadjes. Cute!

Campertrip met kinderen: drie dagen regio Brugge - dag 3: De Sierk

Simpele eenvoud

We nemen even de tijd om wat trager te gaan. Living the good camping life in De Haan: buiten ontbijten met ruisende blaadjes op de achtergrond, afwassen met afwasmiddel van een vriendelijke vreemde, de oudste alleen naar de ijskast sturen met een melkmissie. Soms kan het leven echt simpel zijn, en is simpel leven goed genoeg. Met die vibe trekken we naar de zee.

We parkeren aan de Vosseslag. Beklimmen onderweg de roodgroene vuurtoren en zakken af naar het strand waarnaar we net uitkeken. Er is bijna geen kat. Wel veel krabben, garnalen en heremietkreeftjes: gevangen en gesorteerd door hobbyvissers met twee eenvoudige schepnetten – note to self: koop die ook voor op reis. Onze kroost kijkt en grabbelt lustig mee.

Daarna struinen we richting duinen. We zoeken schelpen, krabbenpoten en slakkenhuisjes terwijl het droge zand een weg zoekt tussen onze tenen. Als de hete zon ons de schaduw injaagt, besluiten we andere oorden op te zoeken. We trekken naar De Sierk: een circus-speelterrein voor echte speelvogels.

LEES OOK > Met het gezin op prikkelarme uitstap: minder prikkels, evenveel plezier

De Sierk neemt je op sleeptouw

Campertrip met kinderen: drie dagen regio Brugge - dag 3: De Sierk

We moeten wat zoeken naar familiepark De Sierk, want de ingang toont zich pas na een lange oprit met een dik, ingegraven touw. Nog voor we binnen zijn, heeft onze oudste zoon zijn mening klaar: ‘Het is hier stom!’ Dat belooft. Al laait het vuur in zijn ogen snel op eens we door de poort stappen: dit is écht een speelparadijs voor kinderen, zelfs zonder circustrucjes.

‘Een creatieve plek: vrij om te spelen, te experimenteren en kind te zijn. Hier had ik mij als klein meisje zeker ook graag uitgeleefd.’

Overal valt er wel iets te zien en te beleven. Van een kring trampolines in de grond en een kleurrijke bus waarin een volledig treinspoor loopt tot obstakelparcours met of zonder zotte fietsjes en oneindig veel speel-, klauter- en verstopplaatsjes. Wij vinden het heerlijk als onze kinderen vrij en creatief kunnen verdwalen in hun eigen wereld. Deze plek deelt duidelijk dezelfde mening. Perfectly imperfect. Vrij om te spelen, te experimenteren en kind te zijn. Hier had ik mij als klein meisje zeker ook graag uitgeleefd.

Een plek vol liefde voor kinderen

Blijkbaar is een vader deze plek ooit beginnen bouwen voor zijn kinderen. Je voelt echt de liefde die erin zit: een hart en ziel. Wat startte als een speelterrein voor zijn kroost, groeide snel uit tot een plaats voor klasbezoeken. Eerst kwamen alleen de klassen van zijn kinderen, daarna ook andere klassen en uiteindelijk verschillende scholen. Drie jaar geleden verkocht de vader zijn domein aan Lore: een kleuterjuf uit de buurt die het heerlijk vindt om al die blije gezichtjes te zien.

Campertrip met kinderen: drie dagen regio Brugge - dag 3: De Sierk

En blije gezichtjes zie je hier genoeg: zowel bij kinderen als ouders. ‘Hij is hier nu al een half uur niet geweest’, hoor ik een koppel zeggen. Terwijl zij aan een van de kleurrijke tafeltjes genieten van een drankje, leeft hun kind zich uit. Dat effect heeft De Sierk. Al willen wij, nieuwsgierig als we zijn, graag alles mee ontdekken. Onze jongste is ook nog wat te klein om alleen de clown uit te hangen, als we willen voorkomen dat hij terugkomt met een rode neus.

LEES OOK > Sensorisch speelgoed: wat is het?

Bis bis!

We blijven hangen tot sluittijd. Maar komen zeker nog eens langs, om weer nieuwe dingen te ontdekken. Alleen al de plastic slangen die altijd op een andere plek opduiken – dat vonden onze kinderen de max, vooral om ze zelf te verstoppen.

Het Chinese restaurant in de straat is trouwens de perfecte redding voor hangry kids (of ouders): vriendelijk, snel, lekker en relatief veel groentjes. Terwijl de kindjes de kleurrijke aquariumvissen bestuderen, bestellen wij het eten. De kroepoek houdt hen stil tijdens het wachten, de lolly tijdens het betalen van de rekening.

Campertrip met kinderen: drie dagen regio Brugge - dag 3: De Sierk

En nu: de auto in en hopen dat ze indommelen onderweg naar huis, zodat we hen slapend in bed kunnen dragen – klinkt dit bekend? In realiteit valt de jongste onderweg in slaap en blijft de oudste wakker omdat hij nog honger heeft en thuis iets wil eten.

Een camperdriedaagse met ups en downs. Maar we doen zeker van bis bis!

Nog leuk in De Haan

Deze plekjes in De Haan zijn ook helemaal goedgekeurd door twee enthousiaste kleuters:

  • Het speelbos ‘Wonderbos’ met gezellige bankjes om te picknicken en boomstandbeelden
  • De gigantisch coole glijbaan in speelbos ‘De Slierberg’ vlakbij de Duinbossen
  • Ongestoord klimmen en klauteren in speelzone ‘Vossenhol’ dichtbij het strand
  • De speeltuin en kinderboerderij in Center-Parcs De Haan. Je kan er ook minigolfen en go-carten.

Reis je graag mee?

Als lid van de Gezinsbond geniet je van spaarkorting bij aankoop van je tickets aan de kassa van De Sierk. Ontdek alle voorwaarden op onze website.

Rien en haar gezin bezochten ook nog Boudewijn Seapark en subtropisch zwembad LAGO Olympia. Volg meer (camper)avonturen van Rien en haar gezin op deze verzamelpagina, via Instagram of haar blog.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 02/08/2022, laatste update op: 30/08/2022

Tags: ,