Met twee stevige kleuterzonen loopt het leven van journaliste Rien niet altijd op wieltjes. Al werkt ze daar wel aan. Net als haar vriend, Sven, die momenteel een tweedehands Multivan lowbudget ombouwt tot een camper. Het plan: drie maanden rondtrekken met het hele gezin. Deze zomer test het gezin een paar korte trips uit in eigen land. Momenteel zitten ze in Brugge en gaan ze een spetterende dag tegemoet.

Na een lange dag in Boudewijn Seapark en een korte nacht in de tent, staan we aan de start van onze tweede dag in Brugge. We ontwaken met een overijverige zon. En hebben zelf ook wat last van de warmte – of is het van vermoeidheid en ongeduldige kinderen die ons geen minuut rust gunnen.

Even is er twijfel om naar huis te gaan. Maar na wat afkoeling in een winkel met airco – waar we eten, zwembandjes en kinderklapstoeltjes kopen – kunnen we er weer tegen. We eten stokbrood tussen de schaduwrijke takken van een bos. En ruilen daarna onze zoute zweetdruppels voor chlorig zwembadwater.

Dag 2: LAGO Brugge Olympia

Het wordt nóg warmer dan gisteren. En wat doe je met zo’n tropische temperaturen? Juist: in een subtropisch zwembad duiken. Dat denken we duidelijk niet alleen, merken we bij het openen van de deuren naar LAGO Brugge Olympia. Ondanks de drukte voelt het gelukkig nooit drukkend, in tegenstelling tot buiten. Wij blij!

Campertrip met kinderen: drie dagen regio Brugge - dag 2: LAGO Brugge

Wildwaterbaan voor kleine wildebrassen

Van 13.30 uur tot 17.30 uur is het zwembad van ons – en van de vele andere enthousiastelingen die hun plekje reserveerden. Een beetje kort, denken we eerst. Maar dat blijkt echt lang genoeg om álle glijbanen, zwembaden en attracties meermaals te doen. Het enige waarvoor we passen zijn de sauna en stoomhut, aangezien onze auto straks ook al een sauna zal zijn.

‘Onze kleuters zijn grote fans van de kolkende wildwaterbaan. We vliegen, elk met een kind, zeker tien keer door de vele bochten.’

Onze kleine kinderen zijn grote fans van de kolkende wildwaterbaan. We twijfelen eerst of onze jongste hier al in mag, maar hij is duidelijk overtuigd. En dat blijft hij ook, net als zijn oudere broer. We vliegen zeker tien keer door de vele wildwaterbochten. Elk met een kleuter bij zich, wat al snel uitmondt in een soort van ‘achtervolgingsspel’. Lees: af en toe een klein kopje onder en een slokje water binnen, maar vooral veel gillend plezier.

LEES OOK > Kind veilig in het water: hoe doe je dat als je kind nog niet kan zwemmen?

Van glijdende discobillen tot haaiengrillen

Er zijn ook drie buisglijbanen: Magic Tube (met een zwemband), Magic Twice (met een dubbele glijbaan) en Magic Jump (met beelden en een steil stukje glijbaan). Onze oudste is geen held en onze jongste is net geen drie. Onze grootste vraag is dus welke glijbaan veilig en leuk is voor hen? Uiteindelijk doen we ze alledrie.

In de Magic Tube kruipen we elk met een kind op een eenpersoonszwemband – met grotere kinderen kan je ook samen op een tweepersoonszwemband. Eén keer maar, dat was meer dan genoeg. De andere glijbanen willen ze wel vaker doen. Ze houden van de disco in de Magic Twice, waar hun dansbillen tussen onze benen naar beneden glijden – we durven hen nog niet apart laten gaan in de parallelle glijbaan. En ze kijken gespannen uit naar de opengesperde haaienbek in de Magic Jump, al spotten we alleen een schattige zeehond. Ook goed.

Warm aanbevolen: voor klein en groot plezier

Het waterpark voor de kleintjes is ook een schot in de roos, net als de spuitende waterelementen die ze onze richting uit proberen te draaien. Warm water waar ze makkelijk in kunnen rond stappen, glijbanen waar ze zelf op en af kunnen. Dus: even tijd voor moeder en vader om de ik-moet-zorgen-dat-ze-niet-kopje-onder-gaan-stress wat te laten varen.

Als je fan bent van warm water maar minder van de vele kleintjes, kan je ook veilig onderduiken in de warme lagune. Al vinden onze kinderen het ook tof om zich daar te laten meevoeren met de stroomversnelling en om wat bubbels te voelen borrelen onder hun poep. Het buitenzwembad is ook lekker warm vandaag, met die hittegolf. De wind voelt als een haardroger: geen handdoek nodig dus.

LEES OOK > 7 tips tegen verveling tijdens de zomer

Een golf van enthousiasme

Naast enthousiasme, spoelt het golfslagbad ook woeste golven over ons heen. Onze kinderen dobberen tussen ons in, of proberen tevergeefs recht te blijven staan. Kolkend water is leuk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Die les krijgen ze wel binnen, samen met wat zwembadwater.

Campertrip met kinderen: drie dagen regio Brugge - dag 2: LAGO Brugge

We eindigen onze gereserveerde tijd in het topsportbad, waar een parcours drijft van opblaasbare waterattracties. Wiebelend proberen we het einde te halen, zonder in het water te vallen. De beloning aan de finish: een klimmuur die aan de andere kant overgaat in een glijbaan. Een laatste frisse duik voor we richting kleedhokjes trekken. En dan natuurlijk nog even op die speeltuin, voor we écht terug kunnen naar onze camper.

Van zwemmen krijg je honger! We stoppen bij een frituur in de buurt, waar ons eten sneller over de toonbank schuift dan een broek over ongeduldige, slecht afgedroogde kleuterbenen.

Nu: eten, de kinderen in slaap laten vallen in de auto, ze slapend in de tent dragen en genieten van onze welverdiende rust met twee. Of dat is toch het plan.

Campertrip met kinderen: drie dagen regio Brugge - dag 2: LAGO Brugge

In realiteit blijft de oudste wakker in de auto, wordt de jongste wakker op de camping en zijn we pas ‘kinderloos’ om 23 uur. Ik kruip ook in bed, voor een nacht waarin ik de brandende lamp blijk en mijn kinderen de muggen die er de hele tijd tegen plakken en botsen. Geeuw!

Reis je graag mee?

Als lid van de Gezinsbond geniet je van spaarkorting bij aankoop van je tickets aan de kassa van LAGO Brugge. Ook bij de andere LAGO-zwemparadijzen is er spaarkorting. Ontdek alle voorwaarden op onze website.

De campertrip gaat verder! Lees hier alles over dag 3 in familiepark De Sierk. Dag 1 in Boudewijn Seapark kan je hier lezen. Volg meer (camper)avonturen van Rien en haar gezin op deze verzamelpagina, via Instagram of haar blog.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 02/08/2022

Tags: