Heb je dit najaar zin in een rondje tentoonstellingen? Goed nieuws, want er zijn niet alleen kleppers als Picasso en Miró maar ook het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen heropende. Neem gerust de (klein)kinderen mee naar deze kunstkathedraal en de andere expo’s.

Koen Vanmechelen in Knokke-Heist

We starten ons rondje tentoonstellingen dit najaar aan de kust voor de overzichtstentoonstelling van Koen Vanmechelen in Cultuurcentrum Scharpoord.

Met tekeningen, schilderijen, sculpturen, installaties, video’s en buiteninstallaties stap je in het fantasierijke universum van deze wonderlijke kunstenaar. Het familieparcours en ook de 20% ledenkorting zijn mooi meegenomen.

Licht uit, Pop op

In hartje Gent kan je nog steeds terecht voor de expo ‘Licht uit. Pop op’ van het Huis van Alijn. Ontdek de wereld van het poppen- en figurentheater voor en achter de schermen. Voor families met kinderen van 4 tot 10 jaar is er een toffe zoektocht. Korting voor Gezinsbondleden.

Mirror mirror

Sommige kledij wordt niet gemaakt in een groot modehuis, maar in een psychiatrisch ziekenhuis of in een huiskamer. Deze dubbelexpo houdt ons een spiegel voor en doet anders denken over mode. Miror Miror is te zien in het Momu (Antwerpen) en in Museum Dr Guislain (Gent).

LEES OOK > 6 tips die een museumbezoek met kinderen leuker maken

KMSK in de kijker

In Antwerpen zijn de deuren van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten weer opengegaan na 11 jaar van verbouwingen. Verwacht je aan klassiekers van Rubens, Ensor, Permeke, Rik Wouters in de beste omstandigheden. Ook voor kinderen aantrekkelijk dankzij aangepaste ateliers en dito parcours. Gratis voor houders van een museumpas.

Eugeen Van Mieghem

Rond 1900 staken zo’n twee miljoen landverhuizers vanuit Antwerpen de oceaan over. Eugeen Van Mieghem portretteerde talloze van die havelozen. Maar de kunstenaar uit Antwerpen had niet alleen oog voor de emigratie naar Amerika, hij tekende ook liefdevol zijn vroeg gestorven vrouw. Dat zorgt voor een aangrijpende expo in Museum De Reede.

Picasso en Miró

In Brussel tippen we de expo ‘Picasso en abstractie’. Verwacht geen parade van schilderijen maar wel een combinatie van schetsboeken, ontwerpen, assemblages én doeken. Ontdek hoe de meester via de abstractie de werkelijkheid naar zijn hand zet.

In Bergen is er die andere Spaanse topper: Joan Miró. De tentoonstelling is de perfecte voorzet om Miró’s magische werk beter te leren kennen. Maak van de gelegenheid gebruik om in de binnenstad muurschilderingen te spotten.

LEES OOK > Hoe cool of saai vinden tieners een museumbezoek?

Imperium Romanum

Alfred Seiland fotografeerde resten van het Romeinse rijk. Al dat fraais kan je zien in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. De grootformaatfoto’s zijn kleurrijk, zitten vol details en doen geregeld glimlachen. In een audiotour voor 8-12-jarigen komen 25 van zijn beelden aan bod. Gezinsbondsleden krijgen voordeel.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 27/10/2022, laatste update op: 05/12/2022

Tags: