Voor de negende keer wordt Krokuskriebels georganiseerd. Krokuskriebels lokt ouders en grootouders met hun (klein-)kinderen naar het museum.

KrokuskriebelsWelke redenen zijn er om Krokuskriebels te bezoeken tussen 10 en 18 februari 2018? Deze!

1. Het is (bijna) weerproof

In de krokusvakantie laat het weer nog vaak te wensen over: koud, regen of zelfs sneeuw. In bijna alle musea is het warm en droog, dus dat is al een pluspunt!

2. Naar een museum gaan is eens iets anders

Natuurlijk zijn er veel activiteiten binnen die leuk zijn. Een binnenzwembad, de cinema, een voorstelling… maar een zoektocht in een museum is wel eens iets anders, niet?

3. Speels, boeiend en plezant voor kinderen

Het moet gezegd: de 101 deelnemende musea hebben zich ingespannen om activiteiten te bedenken die kinderen activeren en motiveren voor het museumbezoek en het onderwerp. Zoektocht, belevingstocht, spelletjes, creatieve ateliers… kinderen zijn niet gewoon welkom in het museum tijdens Krokuskriebels, ze zijn er koning. Ook de allerkleinsten: ontdek de Buggy Tours!

4. Jong begonnen is half gewonnen

Met een goede gewoonte moet je vroeg starten. En dat geldt voor tanden poetsen en ‘dank je’ zeggen net zozeer als voor museumbezoek. Onderzoek toont aan dat het voorbeeld van ouders de sterkste voorspeller is of kinderen op latere leeftijd ook aan cultuur doen. Hoe jonger je er mee begint, hoe beter!

Bekijk op de site een overzicht van de activiteiten voor peuters, kleuters, jonge kinderen en jonge tieners.

5. Het verruimt de blik van je kinderen

Musea zijn en blijven leerrijk natuurlijk. Een bepaalde kunstenaar, historische periode of specifieke rol: het kan allemaal.

6. Leden van de Gezinsbond hebben weer een streepje voor

Wie lid is van de Gezinsbond, ontvangt korting op de activiteiten van Krokuskriebels. Wie nog geen lid is, hoeft niet te panikeren: dat kan snel in orde gebracht worden. Waarom je lid zou worden? Hierom natuurlijk!

Krokuskriebels wordt om de twee jaar georganiseerd en wordt gecoördineerd door de dienst Sociaal-Cultureel werk van de Gezinsbond. Voor vragen of opmerkingen kan je terecht op krokuskriebels@gezinsbond.be.
Lees hier meer over Krokuskriebels:
Alles wat je moet weten over Krokuskriebels

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes, activiteiten en advies.

(Topfoto: STAM Gent)
Gepubliceerd op: 16/01/2018, laatste update op: 19/01/2018

Tags: , , ,