Felix Bloemen en Hélène Vermeulen uit Bocholt gaan al sinds begin jaren tachtig naar Reigersnest. ‘Reigersnest is al veertig jaar ons tweede verblijf. De eerste keer waren de kinderen 12, 8 en 4 jaar. Je kon geen betere plek hebben voor een fijne vakantie voor hen en voor ons als ouders’, vertelt Hélène.

‘Het vakantiehuis en het personeel zijn helemaal afgestemd op gezinnen met jonge kinderen, heerlijk was dat. Ook de voordelige prijs voor bondsleden was mooi meegenomen. In de jaren negentig werkte onze middelste dochter mee in het animatieteam van Crefi en dan boekten wij ook een midweek.’

We kennen er elk straatje

Omdat het zo goed beviel in Reigersnest organiseert de afdeling Bocholt – waar Hélène 35 jaar een gedreven bestuurslid was en Felix haar rechterhand – intussen al jaren groepsreizen naar het vakantiehuis aan zee.

‘Het idee ontstond toen we daar een midweek verbleven en we doen ook telkens de voorbereiding met zijn twee in de herfstvakantie. We kennen intussen elk straatje van Sint-Idesbald en een heel stuk van Koksijde.

Begonnen met een twintigtal deelnemers, groeide de groep aan tot meer dan honderd mensen die uitkijken naar die jaarlijkse vakantie. De georganiseerde activiteiten voor jong en oud tijdens die groepsvakanties – museumbezoek, wandelingen, zoektocht … -maken een verblijf nog aantrekkelijker. Ook andere gasten sluiten dan vaak aan.’

LEES OOK > Lionel en Christine: ‘White Residence in Nieuwpoort was 46 jaar lang onze vakantiestek’

Dé plek om tot rust te komen

‘In de herfstvakantie gaan we nu al tien jaar met de jongste dochter en haar twee kinderen naar Reigersnest. En op andere momenten gaan Felix en ik met zijn twee, want we houden het niet meer bij 1 keer per jaar.

Het is ons tweede verblijf geworden. Als we tot rust willen komen, boeken we een paar nachten in Reigersnest. Ook nu ik af te rekenen krijg met gezondheidsproblemen is dat dé plek om er eens uit te zijn.’

Vrienden voor het leven

‘Door corona hebben we onze geliefde vakantiestek lang moeten missen, maar van zodra de dreiging van corona wat onder controle is zijn we weer weg.
We zijn altijd benieuwd of we er bekenden tegen het lijf zullen lopen. Want veel mensen uit onze beginjaren keren er ook heel regelmatig terug. Het gebeurt zelden dat we er geen bekenden zijn.

We raakten bijvoorbeeld goed bevriend met een koppel uit Meulebeke. Zij hadden het vakantiehuis nog eerder ontdekt dan wij, hun kinderen waren al wat ouder. De vrouw is enkele jaren geleden gestorven, Cyriel is negentig en gaat niet meer op vakantie.

Als wij naar Sint-Idesbald gaan, rijden we altijd eens bij hem langst om goeiedag te zeggen. Zo houden we met nog een paar koppels contact. In het Reigersnest zijn echt vriendschappen voor het leven gesmeed.’

LEES OOK > De allereerste vakantiegangers in Reigersnest (1965): ‘We beleefden daar de tijd van ons leven’

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 28/07/2021

Tags: ,