Momenteel staat de teller van Familie Fit, het online beweegplatform van de Gezinsbond, op meer dan 1700 gezinnen. Dat is een stijging van meer dan 50 procent tegenover de periode vóór de quarantaine. De uitdagingen van Familie Fit brengen heel wat gezinnen aan het bewegen, ook toen we allemaal nog in ons kot moesten blijven. En met de zomer voor de deur belooft het er nog leuker te worden!

Zijn jullie de actiefste familie van Vlaanderen?

Het Indiville-onderzoek van de Gezinsbond bevestigde dat de weken in semi-lockdown een positieve invloed gehad hebben op het beweeggedrag van gezinnen.

‘We merken dat gezinnen bewust op zoek gaan naar ideeën om samen actief te blijven bewegen’, zegt projectmedewerker Liesbeth Uyttersprot van Gezinssport Vlaanderen. ‘We kregen de voorbije weken dan ook heel wat foto’s en filmpjes doorgestuurd van enthousiaste gezinnen die hun inspiratie bij ons gevonden hebben.’

Nu meer dan ooit is Familie Fit je ideale bondgenoot. Je krijgt beweegtips voor thuis, je verdient virtuele medailles en je wint misschien een sportieve prijs.

Surf dus naar gauw naar de website en meld je aan. Stimuleer ook je kinderen of kleinkinderen om mee te doen. Uit de komende vijfhonderd nieuwe Familie Fit-gezinnen wordt er telkens een winnaar geloot. Je krijgt ook nog eens een gratis Familie Fit zomerplanner waarop je al die leuke Familie Fit activiteiten meteen kunt invullen.

LEES OOK > Dans het dak eraf met de Familie Fit Song

Sportieve uitdagingen en tips

Naast de maandelijkse sportieve uitdagingen krijg je ook allerlei beweegtips waarmee je thuis aan de slag kunt. Een aanbod dat in deze coronatijden duidelijk succes had én heeft bij gezinnen.

Momenteel staan onder andere de ‘Sterren-challenge’ en de ‘LOLympische Spelen-challenge’ in de kijker. Allemaal perfect thuis te doen.

En met de zomer voor de deur staan er nog heel wat nieuwe uitdagingen klaar. Wat dacht je van een geluidenbingo of Familie Fit Cluedo? Ook waterpret mag natuurlijk niet ontbreken! Je ontdekt alle zomerse uitdagingen vanaf 1 juli hier.

Topvakantie dicht bij huis

Dankzij de Familie Fit Tripadvisor wordt de zomervakantie in eigen land nog nooit zo plezant. Met de ‘Trip 10’ als inspiratie vind je het vakantiegevoel gegarandeerd ook bij jou in de buurt.

Maar Familie Fit is ook benieuwd naar jouw eigen Trip 10! Overtuig andere gezinnen waarom jouw dorp of stad zeker een bezoekje waard is. Alle tips van de Familie Fit-gezinnen worden gebundeld in de ‘Familie Fit Trip10-advisor’.

Tips om met plezier samen te bewegen

  1. Voorzie ontspanningsmomenten waarin je samen actief beweegt.
  2. Kies voor eenvoudige bewegingsactiviteiten (wandelen, lopen, springen, werpen…).
  3. Leer spelletjes die je actief kan spelen.
  4. Stop variatie in je spel zodat het hele gezin er plezier aan beleeft.
  5. Zorg voor een leuke en positieve omgeving.
  6. Geef zelf het goede voorbeeld door zelf actief bezig te zijn.

Dit artikel verscheen eerder in De Bond juni 2020. Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 17/06/2020, laatste update op: 02/07/2020

Tags: , , , ,