Op zoek naar gezinsuitstap waarbij je spel, mysterie, beweging én cultuur combineert? Neem dan deel aan de zomerzoektocht van Gezinssport Vlaanderen. Dit jaar verkent deze wandel- en fietszoektocht Roeselare, die West-Vlaamse stad van ongeveer 62.000 inwoners.

De zomerzoektocht is een hele toffe gezinsuitstap, en wel om deze redenen:

1) Roeselare is gewoon een toffe stad

De Sint-Michielstoren.

Roeselare is een relatief kleine stad maar aan geschiedenis, historische gebouwen en monumenten ontbreekt het hoegenaamd niet. Wist je al dat dit de stad was van twéé Rodenbachs? Het bier én Albrecht Rodenbach, jaja.

TIP: Onderbreek de zoektocht voor een bezoek aan de Sint-Michielskerk. Op de toren heb je zicht over de hele stad.

2) De zoektochten zijn toegankelijk voor iedereen

De wandeltocht is zo’n drie kilometer op vlak terrein. Een fitheidsniveau is niet vereist. Voor wie het iets uitdagender mag, is er de fietstocht (30 kilometer) of een geochache-zoektocht.

Download hier de route of bestanden voor de GPS (wandelzoektocht en fietszoektocht)

3) Er is aan de kinderen gedacht

De kinderzoektocht loopt langs dezelfde route als de ‘volwassenenzoektocht’. Elk kind krijgt een boekje met vragen, rebussen en raadseltjes op kindermaat.

4) De kinderzoektocht is gratis

Bij aankoop van een wandelzoektocht (10 euro voor leden, 15 euro voor niet-leden) krijgt elk kind een gratis kinderzoektochtboekje.

5) Roeselare is de stad van de smaak

Bier, gin, jenever, koffie, chocolade, kaas… je kan het er allemaal ontdekken.

TIP: op vrijdagnamiddag is er aan de Sint-Amandskerk een Lokaalmarkt. Neem je boodschappentas mee!

6) Er is verrassend veel groen

Groen in het stadspark.

De waterspaarbekkens uit de tijd van de textielfabrieken, de parkbegraafplaats met tomben en kapellen tussen de bomen en de kloostertuin van de Arme Klaren (via het poortje als de kerk open is), vlak naast de begraafplaats. De zusters zijn allang vertrokken, maar de rust is gebleven.

TIP: Voor nog meer groen trek je naar het Sterrebos (mét kasteel), natuurgebied de Kleiputten en het recente Bergmolenbos.

7) Gratis beiaardconcerten op donderdag

De Sint-Michielstoren zendt elke donderdagavond een beiaardconcert uit, te beluisteren vanuit de dekenij.

8) Schuilplaatsen bij regenweer

KOERS, hét wielermuseum in Roeselare.

Ook bij regenweer is de zomerzoektocht in Roeselare een goed plan. Wordt de regen te heftig, dan duik je een café, winkel of een van de vele musea. Wat dacht je van een wielermuseum, een filmmuseum of het kappersmuseum?

TIP: ook te gebruiken als de zon net iets te veel haar best doet!

9) Je kan ook iets winnen

Vul je gegevens en antwoorden in via deze link en wie weet win jij één van de vele prijzen, zoals vakantiecheques, weekendarrangementen, fietsen, gezelschapsspellen, boeken en prijzen in natura, zoals pakketten met streekproducten. De kinderzoektocht heeft een apart prijzenpakket, zoals kinderfietsen en gezelschapsspellen.

TIP: Er is een superprijs voor wie deelneemt aan de fietstocht, wandeltocht én geocaching!

 

Praktische info

  • Periode: Deelnemen kan elke dag vanaf maandag 1 juli t.e.m. maandag 30 september 2019.
  • Vertrekplaats:Toerisme Roeselare, Polenplein 15, 8800 Roeselare (openingsuren: ma-zo: vanaf 10-17 u.)
  • Prijs: gratis (Op weg-leden), 10 euro (lid Gezinsbond/Gezinssport) en 15 euro niet-leden. Korting via het Fonds VrijetijdsparticipatieTIP: Bespaar 5 euro als FamilieFit-deelnemer!
  • Inbegrepen: wandel-, fiets- en geocache-zoektochtenboekje, kinderzoektocht (1 exemplaar/kind), een stadsplannetje, leuke gadgets en kortingsbonnen voor bezienswaardigheden.
Met de steun van: Gezinsbond, Baloise, Gezinsvakantie, Roeselare, De Meibloem, Nationale Loterij, Sport Vlaanderen en Ledenvoordelen Gezinsbond.

 

 

Gepubliceerd op: 01/07/2019, laatste update op: 02/07/2020

Tags: , , , ,