Zaterdag 15 mei vieren we de Dag van het Gezin. Die dag wordt meer dan ooit jullie dag!

Gezinnen zijn sinds anderhalf jaar een bubbel. Een cocon die veilig aanvoelt, maar af en toe ook knelt. Soms is het swingen, vaak is het in allerlei bochten wringen. Onze thuis is veelal onze werkplek. De school zelfs een plaats om naar te verlangen. De oma en opa nog vaak een zwaaibezoek ver.

Maar gezinnen houden vol. Generaties zijn solidair met elkaar. Voor gezinnen is ‘flexibel zijn’ ondertussen een olympische discipline.

We delen geen medailles uit maar wel een dikke pluim. Een welgemeende proficiat namens de Gezinsbond aan al die flexibele gezinnen!

Stuur de flexibelste boodschap mee uit

Wil je graag een bevriend gezin bedanken voor hun ongeziene flexibiliteit in de voorbije periode?  Wil je hen een hart onder de riem steken via Facebook of Instagram? Dat kan! Samen met vele anderen maken we op 15 mei een gigantische onlineketting die gezinnen in de spotlights zet.

We hebben 3 leuke opties:

Doe mee aan onze fotowedstrijd en win een picknickdeken

  1. Maak een mooie foto van je eigen flexibele gezin: je gezin dat zich soepel stretcht richting versoepelingen, dat schouder aan schouder sterk staat en elkaar ondersteunt, dat supportert voor elkaar en volhoudt tegen weer en wind, dat zen in kleermakerszit alle zorgen laat wegdrijven …
  2. Deel je foto op jouw Facebook- en/of Instagram-pagina.
  3. Plaats bij jouw bericht een fijne boodschap. Tag andere gezinnen die ook flexibel zijn geweest en steek hen zo een hart onder de riem. En daag hen uit om ook mee te doen! Tag @gezinsbond (Facebook) en/of @gezinsbond_vzw (Instagram) en gebruik #dagvanhetgezin.

Wie weet win je één van onze 5 leuke picknickdekens!

Het wedstrijdreglement kan je hier vinden.

Of delen, delen, delen

Post je liever geen foto van je eigen gezin, maar wil je toch graag een fijne boodschap geven aan alle gezinnen die blijven volhouden? Deel onze berichten op 15 mei en geef zo de Dag van het Gezin mee kleur!

Of download een van onze beelden en deel ze op jouw sociale media: beeld 1beeld 2beeld 3beeld 4beeld 5.

Of kleuren, kleuren, kleuren

Heb je een kleurtalentje in huis? Download hier onze flexibelste tekening, druk af en laat je kroost naar hartenlust kleuren.

Onze flexibelste opinie. Een pluim voor de veerkracht van gezinnen!

Op de Dag van het Gezin bedanken we alle gezinnen voor hun ongelooflijke krachttoeren. Al meer dan een jaar hebben jullie het beste van zichzelf gegeven. Vanuit jullie woonkamer die vaak tegelijk kantoor, klaslokaal, dagopvang en speelkamer was.

Soms lukte die flexibele opstelling wonderwel, vaak werd de spreidstand even te veel. Het is nu echt tijd dat gezinnen terug ‘op hun plooi kunnen komen’, terug de draad van het gewone leven opnemen, vrienden en familie ontmoeten, toekomstplannen maken … De veer staat bij velen echt op springen, en dus is het aan de overheid en de hele samenleving om terug te investeren in de hoeksteen van onze samenleving.

LEES OOK > Dag van het Gezin: herstel de veerkracht van gezinnen

Ontdek onze actie rond de Dag van het Gezin in Mechelen hier.

Ken je onze podcasts al?

Maart 2020, plots stond de wereld stil. Een podcast met Nina Mouton.

Dag van het Gezin: proficiat aan al die flexibele gezinnen!

Op korte tijd kwamen er plots een heleboel regels en verbodstekens op ons af. Waardoor het leven dat we tot dan toe kenden op z’n kop werd gezet. De wereld stond stil, maar binnenin die kleine bubbels draaiden mensen op volle toeren. Over hun toeren …

In deze aflevering van de Gezinsbond Podcast hebben we het over de effecten van deze hele coronacrisis of pandemie op de gezinnen.

We spreken met Nina Mouton. Wat ziet zij gebeuren? Wat zijn de gevolgen van deze coronacrisis volgens haar op de gezinnen?

Dat we nog veel over mentaal welzijn kunnen vertellen, staat vast. Het resultaat daarvan verschijnt deze zomer in je favoriete podcastapp bij Gezinsbond Podcast (Apple podcast, Google podcast en Spotify), in de reeks rond Veerkracht.

Je vindt deze aflevering en onze andere podcast-reeksen hier terug. Heb je vragen of bemerkingen, stuur dan een mailtje naar podcast@gezinsbond.be.

Foto Nina Mouton: © Studio Rammeloo

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 14/05/2021, laatste update op: 28/05/2021

Tags: