Wat heeft 2018 voor jou en je gezin in petto? Hopelijk een goede gezondheid, veel liefde én tijd om je sportieve voornemens waar te maken.

Want meer sporten (of zelfs bewegen): dat staat bij velen hoog op het lijstje. Terecht: voldoende bewegen (een half uurtje per dag) verkleint de kans op bepaalde ziekten en aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en depressie. Bovendien kan een fitter lijf meer aan: het herstelt sneller van stress en ziekten bijvoorbeeld.

Maar het is vast geen nieuws dat het best moeilijk is om voornemens vol te houden.

Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, helpt je hierbij graag een handje!

1) Een toffe sport

Iets waar je plezier aan beleeft of iets dat je uitdaagt: als je er blij van wordt, zal je het veel langer volhouden. Wat ook kan helpen, is een sport kiezen die je in de winter ook kan beoefenen of een alternatief bedenken voor donkere, koude en/of natte avonden.

Of het nu badmintonnen, zwemmen, volleyballen of dansen is, er is voor elk wat wils.

TIP! Vergeet je niet te verzekeren! Als ‘Op Weg’-lid bij Gezinssport Vlaanderen is je hele gezin een heel jaar verzekerd in heel Europa voor 45 euro per jaar.

2) De kracht van de groep

Wist je dat sociale controle kan helpen om effectief te gaan sporten? Een team dat op je wacht of een vriendin die je komt ophalen: dat helpt om door te zetten. Of misschien is er wel een sportles voor ouders tijdens de sportles voor de kinderen?

Geen idee waar te beginnen? Gezinssport Vlaanderen groepeert maar liefst 600 recreatieve sportclubs in Vlaanderen. Er is er vast ook wel één in jouw buurt? Bekijk het overzicht!

3) Met het hele gezin

Sporten hoeft niet te betekenen dat je wég bent van je kinderen of je gezin. Samen kan je wandelen, fietsen, joggen, zwemmen of fitnessen.

En er is natuurlijk ook onze zomerzoektocht, dit jaar in Eeklo. Met een aangepaste versie voor de kinderen!

Mag het iets avontuurlijker? Ga skiën met het hele gezin met Gezinssport Vlaanderen. Interesse? Bekijk hier het uitgebreide wintersportaanbod online of bekijk hier onze wintersportbrochure.

Lees ook: 7 troeven van skivakanties bij Gezinssport Vlaanderen

4) De volhouder wint

Een nieuwe gewoonte aanleren kost tijd. Wil je echt regelmatig sporten, dan mag je geen lessen overslaan. Zet het ‘vast’ in je hoofd en een afspraak in je agenda, regel een vaste babysit of sleep-over bij oma en opa en neem die sporttas mee naar het werk!

Vermijd vooral dat je de dag zelf een beslissing neemt of je zal gaan of niet: want meestal ben je gewoon te moe of heb je geen zin.

5) De juiste redenen

Ga niet (enkel) sporten om af te vallen of gespierde benen te krijgen. Doe het voor jezelf: omdat je beter stress kan verwerken, omdat je beter slaapt, omdat je meer aankan. Afvallen, een marathon kunnen lopen of mooi gevormde kuiten: dat zijn mooie extraatjes 😉

6) De actieve vakantie

Verwerk sport in je vakantie en kies voor een actieve vakantie. Samen actief zijn, samen grenzen verleggen, je beleeft en doet het allemaal met je kinderen in een van de actieve vakantieformules van Gezinssport Vlaanderen.

Ontdek het zomeraanbod met mooie kortingen en voordelen voor leden van de Gezinsbond.

meer sporten
Gepubliceerd op: 10/01/2018, laatste update op: 19/01/2018

Tags: , ,