Voor je kinderen hebt, sta je er niet bij stil maar van zodra je de maxi-cosi gebruikt hebt, besef je: dit is niet gemakkelijk. Het is log, zwaar, slaat tegen je been en vraagt veel van arm- en schouderspieren. Een Amerikaanse kinesiste toont hoe je de maxi-cosi gemakkelijk kan dragen.

Hoe kan je de maxi-cosi gemakkelijk dragen? Bestaat dat dan?! Ja, dus. Maar niet op de manier dat we gewend zijn.

Toegegeven de draagtechniek vergt enige behendigheid én vertrouwen. Maar het zou dus wel echt werken.

In plaats van de autostoel te dragen als een mand aan de arm of te heffen met de handen, steek je de hand onder het handvat door en neem je met je hand de onderkant vast.

LEES OOK > Kindjes dragen: de do’s en don’ts

Zo doe je dat

De kinesiste toont zelf voor hoe de techniek werkt in onderstaande video.

Niet zelf getest

Het ziet er niet comfortabel uit en bij gebrek aan maxi-cosi’s op de redactie hier, hebben we het niet zelf uitgetest. Toch het proberen waard, denken wij zo, zeker bij een zwangerschap, zwakke buikspieren, rugpijn of te veel blauwe plekken aan de knieën.

Kinesitherapeute Emily zweert dat het een betere methode is: ‘Het zet minder druk op de schouders, heupen en hoge rug. Bovendien slaat het zitje niet tegen je knieën!’ Ze waarschuwt wel dat het mogelijk is dat het niet bij alle modellen werkt.

De draagarm krijgt het wellicht wel hard te verduren, maar omdat de druk gespreid wordt, kan je het (iets?) langer volhouden. Voor de afstanden waarvoor een buggy of draagdoek niet nodig zijn maar je toch last ondervindt dus …

LEES OOK > De baby dragen op de linkerheup? Daar is een reden voor

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Daarom krijg je als jonge ouder gratis ‘Brieven aan Jonge Ouders’, een tijdschrift van de Gezinsbond boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Ook kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief die perfect de leeftijd van je kindje volgt. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 12/07/2017, laatste update op: 08/02/2022

Tags: