Elke dag opnieuw staat Nilou in de file. En ze is het beu. Ze wil gewoon veilig met de fiets naar school. Samen met haar vriend Tuur bedenkt ze een fantastisch plan. Benieuwd? Kijk dan naar Cyclomax, dé kinderfilm en webserie van de zomer, en word zelf ook een echte fietsheld.

Avonturen op de fiets

Nilou is het beu om elke dag eindeloos in de file te staan onderweg naar school. Samen met haar vriend Tuur bedenkt ze een game om iedereen in Brussel op de fiets te krijgen: Cyclomax. Auto’s aan de kant… Maak plaats voor de fiets!

Tijdens hun race door de stad om fietsonderdelen te verzamelen, ontmoeten Tuur en Nilou fietshelden in alle kleuren en maten.

De rasechte schurk Petrola probeert hen steeds opnieuw stokken in de wielen te steken. Kunnen ze haar verslaan en Nilou uit de helse file bevrijden?

cyclomax Tuur

Game mee en word zelf een fietsheld

Cyclomax is niet alleen een heerlijke film om naar te kijken. Je kunt ook thuis zelf de game spelen, net zoals de superhelden op je scherm.

Wordt jij net als Nilou en Tuur een Cyclomaxer? Bekijk deze zomer elke woensdag gratis een nieuwe aflevering van Cyclomax, en game thuis zelf mee. Cyclomax to the rescue!

Cyclomax kinderfilmKinderfilm met een boodschap

Cyclomax is de eerste Vlaamse webserie voor kinderen, en het is een kinderfilm met een boodschap.

Er wordt zoveel gepraat over het klimaat, maar doen we er ook werkelijk iets aan? Door vaker voor de fiets te kiezen, maken we van de wereld een groene, veilige en fijne plek.

Met de film en de bijhorende game hopen de makers kinderen op een interactieve manier warm te maken voor die positieve boodschap over fietsen, klimaat en betere mobiliteit.

Cyclomax, een film van Daniel Lambo.

Met Tuur De Baere en Nilou Hemat

9 afleveringen van 7 min.
Nederlands gesproken
Doelgroep: 6+

Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 17/07/2020

Tags: