In maart is het weer Nationale Pyjamadag. Op die dag worden kinderen aangemoedigd in pyjama naar school te gaan, als teken van solidariteit met kinderen die thuis of in het ziekenhuis aan bed gekluisterd zitten. Gelukkig is er Bednet dat de school tot in de ziekenkamer brengt.

Bednet

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die langdurig of regelmatig niet naar school kunnen wegens ziekte tóch les kunnen volgen. Via internet kunnen ze live in de klas zitten, van thuis uit. Op die manier blijven leerlingen bij met de leerstof én behouden ze contact met hun vriendjes uit de klas.

In het eerste volledige jaar van Bednet (2007-2008) werden 37 kinderen begeleid, in 2020 waren dat er al 1147.

Bednet wordt momenteel het meest aangevraagd voor psychische kwetsbaarheid (19%), kanker (15%) en een ziekte van het bot-spierstelsel en bindweefsel (12%).

Vooral kinderen uit het secundair onderwijs maken er gebruik van (63%), voor kleuters wordt het heel wat minder aangevraagd (3%). Een traject duurt gemiddeld 8 maanden.

LEES OOK > Vic (7) volgde les via Bednet: ‘Het was een beetje vakantie en een beetje school tegelijk’

Pyjamadag

Om zieke kinderen een hart onder de riem te steken, organiseren Bednet, MNM en Ketnet jaarlijks de Nationale Pyjamadag.

Dit jaar staat de Pyjamadag in het teken van dromen. Net als alle kinderen hebben ook Bednetters grootse dromen voor de toekomst. Dankzij Bednet kunnen zij die dromen waarmaken, vanuit thuis.

Leerlingen mogen die dag dus niet enkel in hun favoriete pyjama of onesie naar school maar ook verkleed in hun droomberoep.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 07/03/2018, laatste update op: 07/02/2023

Tags: , , ,