Iets tweedehands kopen, het is ideaal voor spullen die je maar voor een korte periode gebruikt. Bovendien is het duurzamer én een pak voordeliger voor je portemonnee.

Dat je heel wat spullen perfect tweedehands kunt kopen voor je baby, kon je hier al lezen. Maar ook wanneer je kinderen al wat ouder zijn, is tweedehands kopen nog altijd een goede manier om geld te besparen.

Voor deze items kan je zeker eens gaan snuisteren op een tweedehandsbeurs:

1) Decoratie voor de kinderkamer

Wil je de kamer van je kind eens een make-over geven? Misschien kan je wel een paar leuke items tweedehands op de kop tikken.

2) Speelgoed

Ook speelgoed kan je tweedehands kopen. Kijk wel dat je het goed kan wassen en let zeker op met plastic speelgoed. Dat kan namelijk hormoonverstorende stoffen bevatten.

3) Kinderfiets

Droomt je kind van een nieuwe fiets? Ook die kan je tweedehands vinden. Zorg er wel voor dat je een fiets koopt die geschikt is voor je kind.

LEES OOK > Waar je moet op letten bij het kopen van een kinderfiets

4) Boeken

Boeken zijn zeer geschikt om tweedehands te kopen. Zeker als je kind een echt boekenwurm is. Of je kan ze natuurlijk ook altijd in de bibliotheek gaan uitlenen

Tweedehands kopen bij jou in de buurt

Wist je al dat ruim 500 afdelingen van de Gezinsbond elk jaar een of meerdere tweedehandsbeurzen organiseren? Leuk om eens rond te kijken en te zien of je niks bruikbaars vindt voor jou kind. Klik hier om een overzicht te krijgen van de tweedehandsbeurzen bij jou in de buurt.

Tweedehands verkopen?

Voor je iets koopt kan je een keer samen met je kinderen kijken of ze alle hun speelgoed nog wel leuk vinden. Of wie weet staat er al een tijdje iets op zolder stof te garen. Je kan ze dan ook zelf op een tweedehandsbeurs verkopen. Zo geef je je spullen een tweede (derde, vierde …) leven. Dat brengt je niet alleen een centje op, maar is ook nog eens goed voor het milieu!

Dit artikel is een aanvulling op een artikel dat verscheen in augustus 2018 in De Bond, het ledenblad van de Gezinsbond. De Bond kan ook bij jou (gratis!) in de bus vallen. Het enige wat je hoeft te doen, is lid worden. Nieuwtjes en activiteiten van de Gezinsbond meevolgen kan ook via FacebookTwitter en Instagram.

Gepubliceerd op: 18/09/2018, laatste update op: 24/02/2022

Tags: , ,