Hoera, het is zomer! In juli en augustus hebben we weer een zee van tijd voor heerlijke uitstapjes in eigen land. Geen inspiratie? Met Vakantievlinders selecteerden we meer dan 30 leuke locaties waar je fijne familiemomenten beleeft. Ontdek hier alvast 5 activiteiten voor zonnige uitstapjes met je baby, peuter of kleuter.

Zomerse uitstapjes

1. LAGO-zwemparadijzen

Wildwaterbanen, glijbanen (zowel binnen als buiten), wellnesszones: LAGO is zowel op zomerse als op regenachtige dagen de ideale staycation bestemming.

Baby’s en peuters kunnen heerlijk plonzen, spelen en roetsjen in de warme kinderbaden met waterspeeltuin.

2. Vakantieclubs Vayamundo

Wandelen, fietsen, rusten, spelen: Vayamundo is puur vakantieplezier voor iedereen. Vayamundo heeft vakantieclubs in Oostende en Houffalize.

LEES OOK > Vakantietip voor de zomer: haal de vlinders naar je tuin met zelfgemaakte bloemzaadbommetjes

3. Hidrodoe

Wat is een zomervakantie zonder leuke waterspelletjes? Een uitstap naar Hidrodoe is dan ook altijd een goed idee.

Tijdens de zomer organiseert Hidrodoe een kunstexpo over water, voor kinderen! De achtertuin wordt omgetoverd tot een kunstentuin van 800 m².

4. Klein Festijn Theaterkampen

Kinderen tussen 3 en 12 jaar kunnen deze zomer naar de Theaterkampen van Klein Festijn!

De kinderen werken er de hele week rond een thema. Naast theatrale oefeningen, gaan ze ook aan de slag met de creatie van decor, kledij, muziek, …

5. Abdijsite Herkenrode

Abdijsite Herkenrode heeft een gezinsvriendelijk aanbod, zodat kinderen op hun eigen tempo de rijke geschiedenis van de abdij kunnen ontdekken.

Op stap met een eenhoorn, bijleren van pientere theepotten of een moord oplossen: er zijn leerrijke en spannend gezinszoektochten voor verschillende leeftijdscategorieën.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 05/07/2021, laatste update op: 10/05/2023

Tags: ,